Thursday, June 1, 2023
spot_img
HomeFILM I TVABBA demantirala ponovno okupljanje na Eurosongu 2024. za 50. godišnjicu pobjede

ABBA demantirala ponovno okupljanje na Eurosongu 2024. za 50. godišnjicu pobjede

- Reklama -


Članovi legendarnog švedskog benda ABBA, Bjorn Ulvaeus i Benny Andersson, izjavili su da se skupina neće ponovno okupiti kako bi nastupili na Eurosongu 2024. u Švedskoj.

Sljedeće godine bit će 50. godišnjica ABBA-ine pobjede na Eurosongu. Pobijedili su sa svojom pjesmom Waterloo, piše BBC. U razgovoru za BBC Newsnight, Ulvaeus i Andersson odbacili su i ideju da bi baš oni mogli komponovati švedsku pjesmu za sljedeći Eurosong.

Od pobjede ABBA-e 1974, Švedska je još šest puta pobijedila na ovom takmičenju, uključujući na ovogodišnjem Eurosongu održanom u Liverpoolu.

- Reklama -

Bjorn i Benny – koji su čvrsto odlučili da više nikada neće ići na turneje i navodno odbili ponudu od vrtoglavih milijardu dolara za 100 nastupa na početku novog milenija – kažu da ne žele ponovno nastupati s Agnethom Faltskog i Anni-Frid Lyngstad, čak ni za jednu noć.

“Ne želim”, rekao je Andersson te dodao: “A ako ja ne želim, neće željeti ni ostali. Isto je za svo četvoro – ako neko kaže ne, onda je odgovor ne.”

U intervjuu na prvu godišnjicu njihovih virtualnih koncerata ABBA Voyage, u kojima nastupaju virtualne rekreacije članova benda, Ulvaeus kaže da su reakcije na te koncerte nadišle sva očekivanja.

“Za nas je bila važna emocionalna veza. U početku nismo znali hoće li to funkcionirati. Njihov mozak im govori da mi nismo tamo – no emocionalno su povezani, što je fantastično”, dodao je Ulvaeus.

Upitan želi li vidjeti treći nastavak holivudskog hita Mamma Mia – temeljenog na njihovoj muzici – Andersson je razočarao fanove. Bez ozbiljnih promjena, rekao je, kao naprimjer nove lokacije i neodoljivog scenarija, neće biti novog nastavka serijala.

“To je samo pusto sanjanje”, rekao je.

Andersson i Ulvaeus znaju se od 1966. godine, a kažu da je njihov odnos ostao dinamičan i zanimljiv jer obojica imaju jednaku, stalnu želju za stvaranjem.

“Nikada nismo zapeli na jednom mjestu, niko od nas nije stagnirao, a upravo to je ono što često zadesi dvojce koji pišu pjesme”, objašnjava Ulvaeus.

Kažu da se nikada nisu niti pošteno posvađali tokom svog 57-godišnjeg prijateljstva.

“Imali smo različita mišljenja, mnogo, mnogo puta”, kaže Ulvaeus.

Andersson je dodao da to nije bitno, jer ih zajedno drži ono što su zajedno postigli.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular