Friday, September 22, 2023
spot_img
HomeFILM I TVAbbin hit "Chiquitita" finansira obrazovne programe u Gvatemali

Abbin hit “Chiquitita” finansira obrazovne programe u Gvatemali

- Reklama -


Uprkos prodaji više miliona primjeraka u više od četiri desetljeća, golemi Abbin hit iz 1979., Chiquitita, švedskoj popularnoj grupi ne donosi ni novčića. 

“Dali smo autorska prava Unicefu”, rekao je za BBC član Abbe, Bjorn Ulvaeus.

“Puno je novca stiglo tijekom godina jer se Chiquitita puno puštala i streamala, i prodano je puno ploča. Tako da sam jako sretan zbog toga”, dodao je.

- Reklama -

Napisana za Unicef-ovu Godinu djeteta, pjesma Chiquitita (djevojčica), bila je prva pjesma koju je Abba snimila na španjolskom jeziku i postigla njome velik uspjeh širom Latinske Amerike.

“Mislim da je najhitnija stvar koja se može učiniti na ovoj zemaljskoj kugli osnaživanje mladih žena i djevojaka. To bi promijenilo naš svijet. Tako je tužno što postoje kulture i religije diljem svijeta koje djevojkama jednostavno ne daju jednake šanse. Zato smo rano rekli Unicefu da želimo da onamo ide naš novac”, naglasio je Ulvaeus.

Osnovnoškolci pohađaju radionice o zdravlju i samopoštovanju u Udruzi prijatelja razvoja i mira (ADP), jednoj od najstarijih nevladinih organizacija u Gvatemali, koje su plaćene sredstvima od Abbine pjesme.

U 43 godine od objave, tantijemi hita Chiquitita korišteni su za rješavanje nekih od najsloženijih problema Srednje Amerike – od ekstremnog siromaštva i generacijske kulture mačizma, obiteljskog nasilja i silovanja do zlouporabe alkohola u marginaliziranim, autohtonim zajednicama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular