Friday, June 2, 2023
spot_img
HomeVIJESTI"Ako se održi utakmica BiH i Rusije, biće to najveći poraz bh....

“Ako se održi utakmica BiH i Rusije, biće to najveći poraz bh. sporta ikad”

- Reklama -


Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas je obznanio kako je prihvatio ponudu Rusa da fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rusije odigraju prijateljsku utakmicu. Povodom najave ovog meča reagovali su iz Naše stranke, ističući da će, ukoliko se on zaista odigra, BiH biti moralni gubitnik, bez obzira na rezultat.

“Ako se održi prijateljska utakmica Bosne i Hercegovine i Rusije, bit će to najveći poraz bh. sporta ikad, a pogotovo nogometa. Bit ćemo moralni gubitnici”, tvrde iz ove stranke.

Pozvali su sve iz Fudbalskog saveza BiH, stručnog štaba kao i igrače koji ovu utakmicu smatraju diskreditirajućom za BiH da je bojkotuju. Ujedno, pozvali su i građanke i građane da je ne gledaju ako se desi.

- Reklama -

“Vjerujemo da će prevladati razum i da utakmica neće biti održana. Ako se, pak, odluče da igraju ovu utakmicu, rukovodstvu Nogometnog saveza poručujemo da je to i kraj njihove karijere. Za to ćemo se pobrinuti od oktobra”, zaključili su u saopštenju.

Savez prihvatio: Reprezentacija BiH igra prijateljski meč sa Rusijom

Podsjetimo, o ovoj odluci zasjedao je Komitet za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a glasanje je bilo 5:1. Jedini koji je bio protiv je potpredsjednik Irfan Durić koji je tražio da o pomenutom odlučuje cijeli Upravni odbor.

Utakmica bi se trebala odigrati u novembru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular