Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeKOŠARKAAmerička košarkašica počela da služi kaznu u ruskoj kaznenoj koloniji

Američka košarkašica počela da služi kaznu u ruskoj kaznenoj koloniji

- Reklama -


Američka košarkašica Brittney Griner počela je da služi svoju devetogodišnju kaznu zbog posjedovanja droge u ruskoj kaznenoj koloniji, saopštili su njeni advokati.

Griner je prebačena u kaznenu koloniju u Mordoviji, oko 350 kilometara istočno od Moskve, nakon što je ruski sud prošlog mjeseca odbacio njenu žalbu na kaznu. Njeni advokati su rekli da su je posjetili ranije ove sedmice.

“Brittney je dobro kako se moglo očekivati i pokušava da ostane jaka dok se prilagođava novom okruženju”, rekli su njeni advokati u saopštenju.

- Reklama -

Dvostruka osvajačica olimpijskog zlata privedena je u februaru kada su carinici rekli da su u njenom prtljagu na moskovskom aerodromu Šermetjovo pronašli kapsule sa uljem kanabisa.

Na suđenju, Griner je priznala da je imala kapsule sa uljem kanabisa u svom prtljagu, ali je svjedočila da ih je nenamjerno spakovala u žurbi da pobjegne od rata i da nije imala kriminalnu namjeru.

Njen tim odbrane dao je pisane izjave u kojima se navodi da joj je kanabis prepisan za liječenje hroničnog bola. Ona je u avgustu osuđena na devet godina zatvora.

Američka administracija mjesecima pokušava da pregovara o oslobađanju Griner i još jednog Amerikanca zatvorenog u Rusiji, izvršnog direktora za korporativnu sigurnost u Michiganu Paula Whelana, uključujući i moguću razmjenu zatvorenika sa Moskvom.

Whelan je takođe poslat u kaznenu koloniju u Mordoviji nakon što je 2020. godine proglašen krivim za špijunažu i osuđen na 16 godina zatvora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular