Friday, March 31, 2023
spot_img
HomeITAplikacija koja krade bankovne podatke: Ako je imate, izbrišite je

Aplikacija koja krade bankovne podatke: Ako je imate, izbrišite je

- Reklama -


Ova aplikacija može da presreće SMS poruke i obavještenja, dajući virusu pristup osjetljivim podacima na telefonu.

Neki kreatori aplikacija za mobilne telefone nemaju uvijek samo dobre namjere. Google redovno uklanja aplikacije koje sadrže zlonamjerni software iz svoje prodavnice, ali ponekad jednostavno nije dovoljno brz.

Portal poslovni.hr skreće pažnju na jednu zlonamjernu aplikaciju i upozorava da ukoliko je imate na svom telefonu – trebalo bi da je odmah izbrišete. Aplikacija „Todo: Dai manager“ je puna zlonamjernih softwarea, uključujući bankarski trojanski virus „Ksenomorph“, prema izvještaju firme „GBHackersk“.

- Reklama -

Kako se navodi, aplikacija prikuplja lične podatke korisnika, uključujući informacije o plaćanju, kako bi skidala novac sa računa. Virus može da „ukrade“ i podatke koje koristite za prijavu za mobilno bankarstvo. Istovremeno, također može da presreće SMS poruke i obavještenja, dajući tako virusu pristup bezbjednosnim podacima na telefonu.

Dakle, ako imate instaliranu aplikaciju „Todo: Dai manager“ na telefonu, odmah je izbrišite. Čak i ako Google ukloni aplikaciju iz svoje prodavnice i dalje morate da je izbrišete sa telefona, upozoravaju stručnjaci.

Ubuduće, međutim, treba da budete oprezni kada preuzimate aplikacije na telefon. Da biste izbjegli probleme, dobro je pročitati opis i komentare, posebno komentare koji su označeni crvenom zastavicom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular