Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeVIJESTIArnautović i Sattler razgovarali o provođenju rezultata izbora

Arnautović i Sattler razgovarali o provođenju rezultata izbora

- Reklama -


Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović istakao je na današnjem sastanku sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Johanom Satlerom, na kojem je razgovarano o provođenju opštih izbora u BiH, da će CIK sve slučajeve neregularnosti detaljno analizirati.

“Za biračke odbore i opštinske/gradske izborne komisije za koje se utvrdi lična odgovornost CIK će pokrenuti prekršajne postupke, izreći novčane kazne i zabranu angažovanja četiri godine u radu organa za provođenje izbora, a za slučajeve za koje postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo u vezi sa izbornim procesom biće podnesena prijava Tužilaštvu BiH”, saopšteno je iz CIK-a.

Na sastanku je razgovarano i o predstojećim aktivnostima CIK-a BiH i provođenju posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, Vijeće naroda Republike Srpske, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, te predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH.

- Reklama -

Na sastanku je iskazana opredijeljenost za realizaciju zajedničkog pilot projekta koji finansira EU, a koji će biti proveden u prvoj polovini 2023. godine na 165 biračkih mjesta u 10 opština/gradova kada će biti testiran sistem elektronske identifikacije birača i sistem za brži prenos rezultata sa biračkog mjesta do opštinskih/gradskih izbornih komisija i CIK-a BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular