Saturday, January 28, 2023
spot_img
HomeMUZIKABačen suzavac na koncertu Gorana Bregovića u Albaniji

Bačen suzavac na koncertu Gorana Bregovića u Albaniji

- Reklama -


Suzavac je bačen tijekom nastupa Gorana Bregovića na Festivalu piva u Korči u Albaniji, prenosi KoSSev pozivajući se na albanski TopChannel. Mediji na albanskom javljaju da je policija privela osam osoba, a da su okupljeni uhićenja pozdravili dobacivanjem: “Bravo, bravo”

Na videosnimci koji je objavio TopChannel vidi se kako posjetiteji festivala trljaju oči zbog iritacije izazvane suzavcem, dok su neki mladi ljudi briznuli i u plač, prenosi KoSSev.

Hitna pomoć zbrinula je nakon incidenta jednu osobu, navodi portal Faktor.al.

Bilo je i onih koji su pitali policiju o kontroli svih posjetitelja.

Bregović je koncert u Korči počeo pjesmom „Kosovska“ Bijelog dugmeta, s albuma „Uspavanka za Radmilu M.“ iz 1983. godine. Usprkos bačenom suzavcu, Bregović je nastavio svoj nastup.

Kako je prethodno javila ista televizija, policija je za Bregovićev koncert tijekom čitavog dana provodila posebne mjere sigurnosti, koje su uključivale i to da se na koncert moglo ući samo s kartama i posebnom provjerom svakog posjetitelja.

U međuvremenu, mediji na albanskom javljaju da su jake mjere i u hotelu u kojem je Bregović odsjeo.

- Reklama -

Bregovićevu dolasku u Korču snažno su se usprotivili prije svega na Kosovu, odakle je i pokrenuta snažna negativna medijska i javna kampanja, koja je dovela do toga da gotovo svi učesnici programa s Kosova otkažu dolazak, neki podržavajući bojkot ovog čuvenog glazbenika, a neki zbog pritiska.

Optužuju ga da je bio „inspirator masakra na Kosovu“ i „idol ubilačke srpske vojske tijekom ratova u bivšoj Jugoslaviji“, piše Kossev.

Općina Korča i organizatori do sada su isticali da je to odluka općine, da je to pitanje umjetnosti, a ne politike.

Pokrenuta je i online peticija protiv njegovog dolaska, a prosvjed u Korči propao je jer su se pojavila samo četiri sudionika, uključujući i samog organizatora prosvjeda.

Supported by TNT Grupacija
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular