Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeVIJESTIBakir Izetbegović euforično dočekan u Šerićima, Sebija se družila sa Sarajlijama

Bakir Izetbegović euforično dočekan u Šerićima, Sebija se družila sa Sarajlijama

- Reklama -


Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini uveliko se zahuktala. Na ulicama gradova i općina gotovo da nema mjesta gdje se ne nalaze štandovi određenih stranaka, ali i kandidati. Lider SDA i njegova supruga, Bakir i Sebija Izetbegović, danas su bili na različitim lokacijama i privukli veliku pažnju. Bakir je bio u Zenici, a Sebija kod Vječne vatre u Sarajevu.

Oboje su se družili s građanima. Lider SDA danas je dočekan euforično u Šerićima kod Zenice. Mještani su imali čak i majice na kojima je pisalo “lider Bakir”.  Stambeni objekti su bili okićeni zastavama SDA stranke.

“Kada bi sve bilo kao ZDK, kada je u pitanju sve ono što je bitno i što čuva ovu zemlju, bilo bi dobro. Na FBiH je već teže, ali nosimo se”, kazao je Izetbegović.

- Reklama -

Govoreći o odnosima u državi BiH, Izetbegović je “ukazao na postojanje retrogradnih politika kojima je cilj slabljenje države, njenih institucija i rušenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH”.

“Oni kojima se ne sviđa BiH, neka idu, a zemlje će ponijeti onoliko koliko im ostane na cipelama”, poručio je Izetbegović.

Protiv BiH i bošnjačkog naroda se, dodao je, “vodi specijalni rat koji se ogleda u pokušajima dijeljenja Bošnjaka”.

“Mi moramo držati uspravno kičmu Bošnjacima. Bošnjački lideri moraju držati kičmu uspravnom. Ja ne mislim da sam ja lider. Ja sam političar. Lideri su ljudi poput Muderrisa, a moj posao je da držim skupa ljude kao što su on”, rekao je Izetbegović.

Sebija Izetbegović je skupa s ostalim kandidatima na izborima, među kojima je i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, razgovarala s građanima Sarajeva. Neki su tražili i da se fotografišu. Video pogledajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular