Tuesday, December 6, 2022
HomeVIJESTIBanjaluka dobila policiju za pse

Banjaluka dobila policiju za pse

- Reklama -


Grad Banjaluka je u sklopu Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, dobio i policiju za pse koja će se svakodnevno baviti pitanjima koja odnose na ove životinje u gradu na Vrbasu.

Kako navode iz Gradske uprave u pitanju je veliki korak koji je napravljen u dogovoru sa udruženjima za zaštitu životinja.

Zadatak policije za pse će, između ostalog biti i da kontroliše da li vlasnici pasa poštuju sve ono što je potrebno, odnosno da li psi imaju povodac, brnjice i slično.

- Reklama -

Dodaje se da se sve ovo realizuje se da bi psi imali adekvatne uslove za život i boravak kod svojih vlasnika, ali sa fokusom na bezbjednost sugrađana.

“Cilj ove novine je bolja bezbjednost za građane, poštovanje obaveza koje imaju vlasnici pasa, ali kontrola uslova u kojim borave životinje nakon udomljavanja. Ovo je još jedan od planova koji smo sproveli u djelo zajedno sa udruženjima za zaštitu životinja. Uredili smo azil, organizovali akciju ‘Udomi ljubav’, postavili hranilice za pse, a radimo na još mogo projekata koje ćemo vam uskoro predstaviti”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: