Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeFUDBALBelgija zbog FIFA-e mora mijenjati dres

Belgija zbog FIFA-e mora mijenjati dres

- Reklama -


Prijetnje FIFA-e da će kapetanima reprezentacija koji budu nosili trake s duginim bojama dati žuti karton i prije početka utakmice utjecat će i na Belgiju, jednog od naših suparnika na Svjetskom prvenstvu.

Belgijanci su jedna od sedam reprezentacija koje su u ponedjeljak ipak odustale od kapetanske trake duginih boja, plašeći se žutih kartona.

Međutim, Belgijanci će ipak morati mijenjati i dres. FIFA im je naredila da ne smiju nositi sadašnju garnituru jer na dresu piše Love (Ljubav), a šarena boja slova i brojeva asociraju na borbu za prava LGBTQ+ zajednice.

- Reklama -

“Ništa nismo mogli učiniti, nije bilo moguće raspravljati o tome s FIFA-om”, rekao je direktor belgijskog saveza Peter Bossaert za belgijski Nieuwsblad te priznao da je frustriran jer će sad morati micati natpis na dresovima. Također, kapetan Belgije Eden Hazard trebao je nositi trakicu u duginim bojama, no ni to nije dozvoljeno u Kataru.

“Eden neće imati trakicu u duginim bojama. Nema načina da to izvedemo zbog kazni. Ne možemo riskirati da Eden odmah dobije žuti karton kad utakmica krene. Bili smo spremni za novčane kazne, razgovarali smo s FIFA-om, ali nije bilo prostora za raspravu”, rekao je Bossaert.

Bijeli belgijski dres na sebi ima dugine boje i izrađen je u suradnji s Adidasom. Na sebi ima simbol Tomorrowlanda, jednog od najpoznatijih festivala na svijetu. Riječ LOVE nalazi se ispod broja, a nju moraju maknuti Belgijanci. “LOVE mora nestati. Tužno je to, ali FIFA nam nije ostavila izbor”, rekao je Bossaert.

“Moramo biti oprezni. Ne znam trebamo li biti uporni pa da naša ljutnja prijeđe u sukob. Ne znam što će biti, moramo razmisliti. Sve reprezentacije su pod istim pravilima. Moji kolege i ja imamo određene brige. Morat ćemo razgovarati o našoj vezi s FIFA-om”, rekao je direktor belgijskog saveza.

Belgija je u skupini s hrvatskom reprezentacijom na svjetkom prvenstvu. U prvom krugu će igrati protiv Kanade, dok je se u posljednjem kolu grupne faze sastati s Hrvatskom. U svim će tim utakmicama morati nositi svoje crveno-crne dresove.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular