Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeVIJESTI"Bez nas je nemoguće donositi odluke u federalnom i državnom Domu naroda"

“Bez nas je nemoguće donositi odluke u federalnom i državnom Domu naroda”

- Reklama -


Članovi Socijaldemokrata BiH iz Tuzle danas su potpisali koalicioni ugovor u Sarajevu sa Trojkom koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka.

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković kaže kako se koalicija širi i da će na federalnom i državnom nivou bez njih biti nemoguće donostiti odluke.

“Koalicija koja je okupljena oko programa imaće protebnih 11 ruku minimalno, ali vrlo moguće više ljudi zavisno od šešira u Livnu i Posavini. Lutrija će odlučiti da li ćemo imati više 12 ili13. Ovih stabilnih imamo dovoljno da mogu predložiti potpredsjenika i predsjednika FBiH u Klubu Bošnjaka uz tu nažalost kasno donesenu odluku Christiana Schmidta koja pogoduje samo SDA. Da je ostao starii model predlaganja, stvari bi bile beć gotove, koalicije bi bile potpisane i niko se ne bi trudio da blokira procese u Klubu Bošnjaka. Dakle, imamo dovoljan broj u Klubu Bošnjaka, dovoljno da imamo i tri ruke u državnom Domu. Ono što je važno, u Klubu Srba, u Klubu Ostalih, u prostoj većini u Domu naroda, ova koalicija ima apsolutne brojeve. Bez nas je nemoguće potvrditi bilo kakav prijedlog iz bilo kojeg kluba”, kazao je Konaković.

- Reklama -

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular