Iz javnog preduzeća BH Telecom reagovali su povodom informacija o raskidu ugovora sa kompanijom United Media 31. augusta i gašenju signala kanala N1 i Sport klub, te su naveli da, s obzirom na interes javnosti za praćenje utakmica Evropskog prvenstva u košarci, bit će ponuđeno produženje ugovora za period od mjesec.

Podsjetimo, stotine hiljada gledatelja koji su program N1 i Sport kluba proteklih godina pratili preko BH Telecomove platforme Moja TV, za dva dana bi mogli ostati bez prilike da gledaju prepoznatljive sadržaje informativne televizije N1 te košarkaške Zmajeve na Evropskom prvenstvu koje počinje 1. septembra, ali i Zmajice na Svjetskom prvenstvu koje starta 22. septembra, saznaje N1.

Iz BH Telecoma su se oglasili saopćenjem navodeći da ponuda koju su dobili od United Medije nije proporcionalno jednaka vrijednosti medijskih prava ponuđenih TV kanala.

“Pred istek ugovora za nabavku medijskih prava na distribuciju Sport klub kanala, bez obzira na prethodna dešavanja BH Telecom je otvorio pregovore sa spremnošću za nastavak saradnje uz korigovane uslove, a upravo sa ciljem obezbjeđivanja i ostatka sportskog sadržaja svojim korisnicima. Međutim, Sport klub dostavlja ponudu koja nije proporcionalno jednaka vrijednosti medijskih prava ponuđenih TV kanala, odnosno sa cijenom koja nije umanjena proporcionalno gubitku vrijednosti medijskih prava. Obzirom da će sa ciljem obezbjeđenja najkvalitetnijih sadržaja BH Telecom i dalje ulagati značajna sredstva u otkup medijskih prava od strane dobavljača koji su novi vlasnici, BH Telecom smatra tržišno neprihvatljivim sklapanje novog ugovora po cijenama koje ne odgovaraju vrijednosti ponuđenog sadržaja.Imajući u vidu da Sport klub tokom pregovora nije iskazao spremnost za dogovorom o prodajnoj cijeni u skladu sa realnim tržišnim kretanjima, ovi TV kanali će od 1. septembra biti isključeni sa Moja TV platforme”, navedeno je u saopćenju BH Telecoma.

BH Telecom gasi signal N1 uoči početka izborne kampanje

Između ostalog, istakli su da će, s obzirom na interes javnosti za praćenje utakmica Evropskog prvenstva u košarci, Sport klubu ponuditi produženje tekućeg ugovora za period od mjesec, po uslovima posljednje ponude dostavljene od kompanije United Media.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime