Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeVIJESTI"BiH matična zemlja Bošnjacima gdje god se oni nalazili, posebno u Sandžaku"

“BiH matična zemlja Bošnjacima gdje god se oni nalazili, posebno u Sandžaku”

- Reklama -


Ministarica spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković ocijenila je u Novom Pazaru da je Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) “faktor objedinjavanja različitih partijskih interesa u kojima su Bošnjaci izrazili političku objedinjenost i participaciju”.

Ona je poslije zajedničkog sastanka u tom nacionalnom organu kazala da je zajedništvo Bošnjaka posebno značajno jer ono nadjačava „političke grupacije i podjele“.

„To je značajno kako u njegovanju kulturne i vjerske pripadnosti, tako i u političkom objedinjavanju na ovim prostorima“, istakla je Turković.

- Reklama -

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić (BNV) je naglasila da je otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru važan korak u bilateralnim odnosima Srbije i BiH.

„To je vrlo važan historijski događaj za Bošnjake, s obzirom da je Bosna i Hercegovina matična zemlja Bošnjacima gdje gode se oni nalazili, a posebno nama u Sandžaku“, rekla je Curić.

Predstavnici Bosne i Hercegovine, Srbije i lokalne samouprave svečano su u utorak otvorili Generalni konzulat BiH u Novom Pazaru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular