Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeFUDBAL"BiH za Tahirovića poslala Džeku, mi trebamo poslati Zlatana Ibrahimovića"

“BiH za Tahirovića poslala Džeku, mi trebamo poslati Zlatana Ibrahimovića”

- Reklama -


Član Rome, Benjamin Tahirović najavljen je kao jedan od mladih talentovanih igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji bi u budućnosti mogao obući dres reprezentacije BiH, ali Švedska još nije odustala od pokušaja da zadrži mladog veznjaka Rome.

Dalibor Savić, koji je nekada trenirao mladog Tahirovića, tvrdi da Švedska nije uradila dovoljno da zadrži 19-godišnjeg fudbalera.

“Čuo sam da je Džeko razgovarao sa Tahirovićem o njegovoj budućnosti, zamislite kako se tek punoljetan momak mora osjećati kad mu dođe fudbaler poput Džeke, zagrli ga i kaže, mi smo iz iste zemlje, govorimo istim jezikom, trebamo igrati za istu reprezentaciju. Švedska treba pokazati svoju ozbiljnost i poslati Zlatana Ibrahimovića da porazgovara sa Tahirovićem”, rekao je Savić za Expressen, koji je potom govorio o mladom fudbaleru:

- Reklama -

“Trenirao sam ga kao mladog igrača i uvijek je posebno kad vidite da mladići odu na takav nivo. Mislim da ljudi ne shvataju šta znači igrati na tako visokom nivou, pogotovo u njegovim godinama. Ja sam ga koristio kao napadača u formaciji 3-5-2, a Mourinho ga sada koristi kao zadnjeg veznog. Mourinho je jedan od najboljih trenera u historiji, ako on vidi Tahirovića kao veznjaka, ko sam ja da oponiram”, rekao je Savić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular