Saturday, March 25, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKABIHAMK: Saobraćajna nesreća na autoputu Podlugovi-Sarajevo sjever

BIHAMK: Saobraćajna nesreća na autoputu Podlugovi-Sarajevo sjever

- Reklama -


Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, a u kojoj je učestvovalo jedno vozilo, saobraća se usporeno-preticajnom trakom.

U višim planinskim predjelima Bosne upozorava se na poledicu ili mjestimično i ugaženi snijeg na kolovozu, a posebno se izdvajaju putni pravci Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (dionica Risovac-Blidinje), Trnovo-Foča (preko Rogoja), Han Pijesak-Vlasenica (preko Han Pogleda), Gacko-Tjentište i Pale Jahorina.

U ostalim krajevima saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu. Upozorava se i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

- Reklama -

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u Gornjoj Kalesiji (na magistralnom putu M-4, skretanje za Sapnu), zbog čega se u vremenu od 07.00 do 16.00 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Ravno-Zavala (na spoju sa magistralnim putem M-6), pa je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular