Dragiša Binić, bivši član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, stigao je na saslušanje u Beograd povodom izjava o namještanju utakmica u srpskom fudbalu.

Binić je pozvan da u svojstvu građanina postupajućem zamjeniku javnog tužioca da neophodna obavještenja i informacije u vezi sa svojim saznanjima o namještanju fudbalskih utakmica, a o kojima je govorio u emisiji „Sportlight“ emitovanoj u petak, 9. septembra.Tužilaštvo je formiralo predmet u ovom slučaju kako bi se provjerili navodi iznijeti u pomenutoj emisiji, jer ukazuju na koruptivne radnje.

Binić je bio komesar za regularnost takmičenja FSS, a u tom periodu je govorio o saznjanju da je meč Spartaka i Radničkog iz Niša u sezoni 2017/2018 namješten. Zbog tog meča je ranije osuđen glavni sudija susreta Srđan Obradović.

Viđena su tada dva penala za domaćina, a jedan je bio posebno skandalozan.

Binić je istakao da je dobio informaciju da je utakmica namještena (ne i odakle) i onda pozvao sve da bi spriječio namještanje, kako je rekao.

„To sam vidio, utakmica u Subotici. Spartak – Radnički Niš. Tu cijelu noć bio sam na telefonu. Objašnjavam da ne može to tako. Da sam dobio dopis, tačan rezultat, kako ide rezultat. Suspendovaće nam ligu. Uništiće nas, nemojte da radite to“, rekao je Binić koji je pojasnio da je od aktera meča tražio da se drže fair-playa, ali uzalud.

Binić je istakao da nije uspio da reaguje na sve prijave koje je dobio.

„Odem u svlačionicu, kod gosta, kod domaćina, kod sudije… Znaš koliko to njih interesuje? Oni to tjeraju tako. I ja dobio sam i nekih, da ne pričam koliko sam prijava dobio. I na svaku reagujem. Nisam uspio. Dok nisam vidio da su svi u kombinaciji. To je tako maha uhvatilo, to je strašno“, poručio je Binić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime