Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeFUDBALBivši reprezentativac Rusije: Ne smijemo se ponižavati i spuštati na nivo BiH

Bivši reprezentativac Rusije: Ne smijemo se ponižavati i spuštati na nivo BiH

- Reklama -


Bivši ruski reprezentativac Andrej Kančelskis (53) oglasio se povodom zakazane prijateljske utakmice između Rusije i Bosne i Hercegovine.

Bivši ruski reprezentativac ljutito je reagovao kada je čuo da najveće zvijezde reprezentacije Bosne i Hercegovine ne žele putovati u Rusiju iz pijeteta prema ukrajinskim žrtvama.

“Ne moraju dolaziti. Rusija se ne treba ponižavati pred njima. Imaju svojih problema i ‘svoje mišljenje’. Ne žele igrati s nama? I ne trebaju. Ružno je i strašno kako se ponašaju zbog politike. Ako nas se plaše onda nema potrebe da igramo protiv njih”, rekao je Kančelskis.

- Reklama -

Rođeni Ukrajinac koji je odlučio igrati za Rusiju nakon raspada Sovjetkog saveza kaže kako bi Rusija trebala tražiti drugog protivnika.

“Rusija se ne smije ponižavati i spuštati na nivo BiH. Koja je svrha? Teško se prema njima odnositi sa razumijevanjem, ali takav je život. Moramo razumno procijeniti situaciju. Igrajmo protiv Argentine, protiv Messija. Možemo igrati sa Kolumbijom ili Brazilom”, optimistično je zaključila legenda ruskog fudbala, sigurno svjestan kako više-manje cijeli svijet izbjegava bilo kakve sportske kontakte sa njegovom zemljom.

Utakmica između Rusije i Ukrajine zakazana je za 19. novembar, ali kako je to najavio Fuad Čolpa, član IO i komiteta za hitnost čiji je glas presudio u korist prihvatanja poziva FS Rusije, utakmica bi mogla biti i otkazana.

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular