Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeSHOWBIZBono Vox objavio memoare koji će zaintrigirati njegove fanove

Bono Vox objavio memoare koji će zaintrigirati njegove fanove

- Reklama -


Frontmen irskog rock muzičkog sastava U2 i veliki aktivist, Bono Vox, objavio je memoare pod nazivom “Surrender: 40 Songs, One Story”. U memoarima, Bono govori o svom djetinjstvu i odrastanju u Dublinu, o usponu do slave s U2 i aktivizmu protiv AIDS-a i siromaštva.

Knjiga također govori o ljubavi i dugogodišnjoj vezi s Ali Hewson, s kojom je Bono ove godine proslavio 40. godišnjicu braka.

“Knjigu sam također napisao kako bih objasnio svojoj porodici šta sam činio njihovim životima, jer su oni ti koji su mi dopustili da budem odsutan, da budem daleko s bendom ili lobiram u Kongresu”, izjavio je Bono za Sunday Times Magazine, prenosi CNN. “Ali mi je dala priliku i pokrivala me kod kuće. Dakle, ne pišem memoare o Rocn’n’Rollu, niti o aktivizmu. Pokušavam napisati ljubavno pismo svojoj ženi”, dodao je pjevač.

Bono i Ali vjenčali su se 1982. godine. On ju smatra jednom od svojih najbližih prijateljica, s obzirom na to da se poznaju još od školskih dana. Par se zaljubio sa samo 12 godina, dok su bili u srednjoj školi Mount Temple.

- Reklama -

Prema Bonoovim riječima, par je preživio i teška vremena.

“Nije da je u našoj ljubavi bilo mračnih podzemnih struja, ali smo oboje prošli kroz one dijelove u kojima je bilo teško vidjeti gdje smo zaista”, rekao je.

U sklopu predstavljanja knjige od 2. do 28. novembra održat će 14 koncerata širom svijeta. Prvi je zakazan u njujorškom Beacon Theatru na Manhattanu, a posljednji u madridskom Teatru Coliseum u Španiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular