Tuesday, March 21, 2023
spot_img
HomeVIJESTIBorell će se u New Yorku sastati s liderima država Zapadnog Balkana

Borell će se u New Yorku sastati s liderima država Zapadnog Balkana

- Reklama -


Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell boravit će u New Yorku na 77. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gdje će se, između ostalog, sastati s liderima država Zapadnog Balkana.

Kako je saopćeno iz njegovog ureda, Borrell će se u nedjelju sastati sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterresom, a sutra će učestvovati na panelu posvećenom Ukrajini i globalnim krizama “Od Ukrajine do Amerike: Jačanje oporavka od globalnih potresa”, zajedno sa ministrom vanjskih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom i ministrom vanjskih poslova Gvatemale Mariom Bukarom.

U utorak Borrell će se pridružiti predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu i predsjednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen na otvaranju opšte debate 77. Generalne skupštine UN-a. Istog dana zvaničnici EU-a sastaće se s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom.

- Reklama -

“Borrell će zatim sazvati lidere sa Zapadnog Balkana na tradicionalni sastanak organizovan na marginama Generalne skupštine UN-a”, navodi se u saopćenju press službe EEAS-a.

Kako je najavljeno, Borrell će u srijedu predstavljati EU na 12. ministarskom sastanku Globalnog foruma za borbu protiv terorizma, čiji su domaćini sadašnji kopredsjedavajući Kanada i Maroko.

Borrell će 22. septembra biti domaćin ministarskog sastanka između EU-a i Vijeća za saradnju u zaljevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular