Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeBIZNISBorenović: Dodik ima svoje sudije i oni rade po njegovom nalogu, objavite...

Borenović: Dodik ima svoje sudije i oni rade po njegovom nalogu, objavite tarifu

- Reklama -


Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, obrušio se na troje sudija Apelacionog vijeća BiH zbog rješenja kojim je uvažena žalba SNSD na odluku CIK-a o imenovanju  delegata u Dom naroda BiH.

“Odluka troje Dodikovih sudija Staniše Gluhajića, Zvjezdane Antonović i Hilme Vučinića, oni su donijeli sramotno rješenje, ne bave se sadržajem CIK-ove odluke o validnosti 12 glasa PDP, već se bave ispunjavanjem želja Milorada Dodika. Pravosuđe je po ko zna koji putu donijelo odluku u interesu SNSD”, rekao je Borenović.

Dodjeljivanje četvrtog mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH SNSD-u i dalje je u fokusu javnosti. A PDP najavljuje da će se vjerovatno žaliti.

- Reklama -

“Dajte saopštite cjenovnik, koliko koštaju odluke, presude, rješenja! Nema vladavine prava u ovoj zemlji”, objasnio je Borenović.

Odluka je skandalozna, mimo svih pravnih normi, ističe predsjednik PDP. Objašnjava da je u potpunosti ispoštovana žalba SNSD i da je odluka Suda objavljena dva dana ranije u “režimskim medijima”.

-Imam osjećaj da se odluke Suda pišu u Izvršnom komitetu SNSD, a da se identične samo izglasavaju u Sudu BiH, kazao je Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular