Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEBranko Kockica vrijeđao i gađao članice opozicije

Branko Kockica vrijeđao i gađao članice opozicije

- Reklama -


Na prvoj konstitutivnoj sjednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, gradski vijećnik iz redova Srpske napredne stranke Branislav Milićević verbalno je uvredama i vulgarnostima napao članice komisije pokreta “Ne davimo Beograd” i koalicije MORAMO, a zatim ih i gađao dnevnim redom i materijalima za pripremu sjednice.

“Prva sjednica komisije za spomenike i imenovanje ulica i trgova krenula je skandalozno. Za predsjedavajućeg je izabran Branislav Milićević (Branko kockica) koji je nakon zamjerke naše Olge Manojlović na proceduru rada gađao materijalima za dnevni red. Uskoro opširnije…”, napisao je šef vijećničke grupe Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović.

U priopćenju, koje je ovim povodom objavila vijećnička grupa MORAMO piše:

- Reklama -

“Milićević je, kao najstariji vijećnik, predsjedavao prvom sjednicom Komisije i bio je vidno iznerviran jer smo tražile riječ i obrazlagale neslaganje s dnevnim redom i odlukama koje nam se nameću uz nepotpun materijal, što je, izgleda, praksa svih gradskih službi i institucija do sada”, izjavila je Natalija Simović, gradska vijećnica Ne davimo Beograd i vijećničke grupe MORAMO.

Pokazujući zgužvani materijal kojim ih je gađao vijećnik Srpske napredne stranke, članica komisije Olga Manojlović Pintar je na sjednici Komisije izjavila:

“Ovo je vaš odnos prema komisiji koja treba postavljati imena ulica i spomenika u Beogradu. Ovo ćemo sačuvati za muzej. Ovo je jedan eksponat koji može prikazati Narodni muzej, kako se odnosi član komisije za spomenike i imenovanje ulica prema svojoj funkciji. O kako odgovornom vijećniku se radi.”

Na prvoj sjednici Komisije odlučuje se o imenovanju jedne ulice koja je prvobitno trebala ponijeti ime Gamala Abdula Nasera povodom obilježavanja godišnjice samita Nesvrstanih. Nakon intervencije egipatskog veleposlanstva, u tijeku posjeta egipatskog predsjednika Beogradu, prijedlog je promijenjen u “Egipatska ulica”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular