Tuesday, December 6, 2022
HomeVIJESTIBrešić o protestima u Livnu: Jedna osoba na intenzivnoj, povrijeđene žene

Brešić o protestima u Livnu: Jedna osoba na intenzivnoj, povrijeđene žene

- Reklama -


Nakon jutrošnjih protesta u mjestu Poljane kod Livna, više osoba je privedeno, a prema tvrdnjama demonstranata, ima i povrijeđenih među kojima su i žene.

Kako je za N1 rekao mještanin Ivica Brešić, sagovornik N1 Mirko Krivić je završio na intenzivnoj njezi, a još četiri žene su zadobile povrede koje su im konstatovane u Hitnoj pomoći.

“Kivić je na intenzivnoj njezi i zabrinuti smo za njega jer nemamo informacija. On je nenasilno priveden, ušao je u vozilo policije. U tom trenutku su i pobacali žene, vukli su ih po podu bez pokušaja da komuniciraju s predstavnicima udruge koji predstavljaju mještane. Nisu htjeli pokazati dokument prema kojem postupaju. Žene su pjevale i onda je policija navalila i gazila sve”, rekao je Brešić.

- Reklama -

Navodi kako je privedeno osma žena među kojima je i jedna starija.

“Jednu ženu su zakačili automobilom policijskim. Muški specijalci su ih privodili bez razloga”, dodao je.

Nemile scene u Livnu, demonstranti tvrde: Policija udarala žene i djecu (VIDEO)

Ističe da je akcija provedena na osnovu kata Ministarstva gospodarstva Kantona 10 koji je potpisao pomoćnik ministrice iako je Vlada potvrdila da je koncesija nezakonita.

“S odvjetnikom pokušavamo doći do tog akta koji ćemo osporiti jer pomoćnik ministra nije imao suglasnost da potpiše taj akt. Niko nas nije htio saslušati. Pokušao sam razgovarati s njima, ali džaba”, naveo je Brešić.

Glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak kazao je za N1 kako će se policija uskoro oglasiti priopćenjem za javnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: