Monday, December 5, 2022
HomeGLOBUSBritanska vlada ostala bez operatera za deportacije u Ruandu

Britanska vlada ostala bez operatera za deportacije u Ruandu

- Reklama -


Avio-kompanija koja je imala ugovor da leti deportovane tražitelje azila u Ruandu, povukla se iz upravo ovog ugovora s Ministarstvom unutrašnjih poslova Velike Britanije.

Privilege Airlines, sa sjedištem na Majorci, potvrdio je da neće obavljati deportacione letove jer ne podržava kontroverznu politiku, izjavljuju iz ove kompanije.

Avion ove kompanije je prizemljen nakon neuspješan pokušaj da se nekoliko tražilaca azila deportuje u tu afričku naciju ranije ove godine. Let je zaustavljen nakon što je jedanaestosatna blokada od strane sudija Europskog suda za ljudska prava zaustavilo let.

- Reklama -

Protiv politike slanja tražitelja azila u Ruandu ogorčeno se bore aktivisti za ljudska prava koji kažu da su planovi suprotni međunarodnim zakonima koji štite izbjeglice.

Trenutno nije poznato da li ovim potezom Vlada ostaje bez operatera koji bi podržao ovu politiku.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova rekao je za Guardian: “Ostajemo posvećeni našem vodećem svjetskom partnerstvu za migracije s Ruandom, koje će omogućiti da se oni koji dođu u Ujedinjeno Kraljevstvo opasnim, ilegalnim i nepotrebnim rutama presele u Ruandu kako bi tamo obnovili svoje živote.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: