Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeGLOBUSBritanski ministar optužen za nemoralno ponašanje podnio ostavku

Britanski ministar optužen za nemoralno ponašanje podnio ostavku

- Reklama -


Britanski ministar Gevin Vilijamson objavio je u utorak uveče svoju ostavku na mjesto u novoj konzervativnoj vladi jer je optužen za “nemoralno” ponašanje i slanje neprikladnih poruka poslanicima i bivšim kolegama.

„Kao što znate, u toku je žalbeni postupak u vezi sa porukama koje sam poslao“, napisao je Vilijamson, državni ministar bez portfelja, u pismu premijeru Rišiju Sunaku i to objavio na „Tviteru“.

„I druge optužbe su iznijete“ i „one postaju smetnja za dobar rad ove vlade“, dodao je on.

- Reklama -

Njegova ostavka – prva u vladi formiranoj prije dvije nedelje, dolazi posle niza otkrića u vezi sa uvredljivim i prijetećim porukama koje je ministar navodno slao.

On je e-poštom uvrijedio bivšu koleginicu i šeficu poslaničke grupe Vendi Morton da se žalila što nije bila pozvana na sahranu Elizabete Druge, a drugi ga optužuju za maltretiranje dok je bio u Ministarstvu odbrane i za „nemoralno“ ponašanje kada je i sam bio šef poslaničke grupe.

Prema riječima njegove bivše zamjenice En Milton on je koristio finansijske teškoće poslanika kao sredstvo pritiska.

Nazvavši njegovo ponašanje „neetičkim i nemoralnim“, ona je rekla je za TV da je „stekla utisak da on voli prljave tračeve i da ih koristi kao polugu ako je potrebno“.

Drugi optuženi su rekli da je Vilijamson omalovažavao jednog državnog službenika dok je bio u Ministarstvu odbrane, govoreći mu da „prereže grkljan“ i „skoči kroz prozor“.

Kabinet premijera, Konzervativna partija i Odbor Parlamenta za pritužbe zbog uznemiravanja otvorili su istrage.

Imenovanje Gevina Vilijamsona (46) u kabinet Rišija Sunaka ranije je izazvalo pitanja.

Vilijamson je već dva puta bio otpušten iz vlada, prvo Tereze Mej zbog procurelih dokumenata, a zatim i iz vlade Borisa Džonsona tokom pandemije.

Premijer Sunak koji je u utorak ponovio da ima povjerenje u tog svog ministra, rekao je uveče da je „s velikom tugom“ prihvatio njegovu ostavku, ali da je to „razumio“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular