Wednesday, March 29, 2023
spot_img
HomeGLOBUSBritanski obavještajci: Uz područje Hersona ovo je najranjiviji dio ruske obrane

Britanski obavještajci: Uz područje Hersona ovo je najranjiviji dio ruske obrane

- Reklama -


Britansko ministarstvo obrane objavilo je novo izvješće svojih obavještajaca o ratu u Ukrajini. “Tijekom posljednjih sedam dana nastavljene su intenzivne topničke borbe oko sektora Svatove u Luganskoj oblasti u sjeveroistočnoj Ukrajini.

Kao i na drugim dijelovima bojišnice, ruske snage i dalje daju prioritet izgradnji obrambenih položaja, a koji su sasvim sigurno djelomično popunjeni slabo obučenim mobiliziranim rezervistima, pišu Britanci.

“Uz jugozapadnu crtu bojišnice, koja se sada lakše brani uz istočnu obalu rijeke Dnjepar, sektor Svatove vjerojatno je sada najranjiviji operativni bok ruskih snaga”, pišu Britanci.

- Reklama -

“Kao značajno naseljeno središte u Luganskoj oblasti, ruski će čelnici vrlo vjerojatno vidjeti zadržavanje kontrole nad Svatovima kao politički prioritet. Međutim, zapovjednici se bore s vojnom realnošću održavanja vjerodostojne obrane, dok također pokušavaju osigurati sredstva za ofenzivne operacije južnije u Donjecku”, dodaje se.

“I ruske obrambene i ofenzivne sposobnosti i dalje su sputane velikim nedostatkom streljiva i kvalificiranog osoblja”, stoji na kraju, prenosi Index.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular