Monday, December 5, 2022
HomeGLOBUSBritish Airways ukida 10.000 letova s aerodroma Heathrow

British Airways ukida 10.000 letova s aerodroma Heathrow

- Reklama -


Britanska aviokompanija British Airways će od kraja oktobra do marta ukinuti otprilike 10.000 kratkih letova do i sa aerodroma Heathrow u Londonu.

Cilj tog poteza je minimizirati smetnje tokom zime, a to će uticati i na neke duge letove, saopćeno je iz ove aviokompanije.

British Airways je rekao da će također smanjiti desetak povratnih letova dnevno, što će biti ukupno 629 letova do kraja oktobra, javlja BBC.

- Reklama -

Heathrow, koji je glavno središte British Airwysa, već je prošlog mjeseca ograničio broj putnika koji lete s aerodroma zbog nedostatka osoblja.

Aerodromi i aviokompanije, koje su ukinule radna mjesta za vrijeme lockdowna i raznih restrikcija koje su uvedene zbog koronavirusa, teško su kasnije zaposlile dovoljno osoblja jer se broj putnika i letova povećavao nakon ukidanja mjera.

Londonski aerodrom Heathrow se teško nosio s rastućim brojem putnika, a tehnički problemi koji su uticali na sisteme prtljaga uzrokovali su velika kašnjenja u isporuci prtljaga.

Većina otkazanih letova bit će na rutama koje imaju alternativne prevoze za ista odredišta, navodi se u saopćenju.

Putnicima koji budu pogođeni ovim promjenama ponudit će se alternativni let s British Airwaysom ili drugim avioprevoznikom ili povrat novca, dodaje se.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: