Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je da hrvatsko rukovodstvo “sada i zvanično prijeti” da će blokirati evropski put Srbije, nakon izjave predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da će Zagreb koristiti pregovore Srbije za pristupanje EU kako bi poslao poruku da neće tolerisati stvari poput optužnice za Petrovačku cestu.

„Jedna članica EU se usuđuje da javno kaže da ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske djece, jer četvoro je tamo pobijeno, starosti od šest do 13 godina, da zbog toga ne možete da budete dio EU. To je vladavina prava? To su evropske vrijednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Brnabić je, komentarišući poziv Jandrokovića svima u Srbiji da se „pogledaju u ogledalo“, kazala da se Srbija pogledala u ogledalo i shvatila da mora da traži pravdu za pobijenu djecu, djevojke i starce na Petrovačkoj cesti, avgusta 1995. godine

„A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čovjeka koji brani i slavi ubice djece, djevojaka i staraca? Vaši ‘heroji’ pobili su nenaoružane ljude, u bijegu, iz vazduha“, navela je premijerka.

Brnabić je navela da se Srbija okrenula budućnosti i pozvala Jandrokovića da uradi isto.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je ranije danas da Hrvatska odbacije optužnicu za Petrovačku cestu koju je Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije pokrenulo protiv četvorice hrvatskih oficira, uz ocjenu da je „političke prirode“.

„Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite“, kazao je on.

Jandroković je istakao i da će Hrvatska koristiti pregovore oko pristupanja Srbije u EU, kako bi „poslala poruku da takve stvari neće tolerisati“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime