Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEBrnabić o dronovima: Mi ćemo svaku takvu letjelicu da srušimo

Brnabić o dronovima: Mi ćemo svaku takvu letjelicu da srušimo

- Reklama -


Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je za RTS da će sve bespilotne letjelice koje budu registovane u blizini tamošnjih vojnih objekata biti srušene, dodajući da bi to uradila i svaka druga zemlja.

Govoreći o naređenju predsjednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da se podignu „migovi 29“ nakon što su uočeni dronovi koji su nadlijetali područje Merdara i okolinu Raške, premijerka Srbije kaže da je riječ o pitanju bezbijednosti Srba na Kosovu.

Mediji: Vučić izdao naredbu i podigao “migove 29”

- Reklama -

„Tačno je, bespilotne letjelice su snimale jedan položaj u našoj Kopnenoj zoni bezbijednosti i naše dvije kasarne i mene je obavokestio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije, on je dao nalog da se pojača policijska zaštita u vazduhu, tako da taj nalog sada stalan, trajan i on je na snazi i ostaće na snazi“, rekla je Brnabić za RTS.

Ukoliko se ovakve stvari budu ponavljale mi ćemo svaku takvu letelicu da srušimo, kao što bi uradila svaka druga zemlja, dodala je premijerka Srbije.

Na pitanje zna li se čije su to letjelice, kaže da ne bi davala više više informacija.

Podignuta je i borbena gotovost Vojske Srbije, a premijerka ove zemlje kaže da vjeruje da postoji veza i da postoji mnogo stranih faktora koji žele da znaju kakvi su planovi Srbije u vezi sa obezbjeđivanjem bezbjednosti Srba na Kosovu.

Vojni analitičar Aleksandar Radić izjavio je, međutim, da su za lovačku avijaciju praktično nedodirljivi mali komercijalni dronovi, jefitni i dostupni na tržištu, dok bi pojava sofistificiranih dronova sa velikim radarskim odrazom nad Srbijom značila da ih je poslala neka velika sila, praktično KFOR koji ima vrlo solidne odnose sa Vojskom Srbije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular