Saturday, December 10, 2022
HomeKOLUMNEBrnabić odgovorila Plenkoviću: Što prijetite samo? Blokirajte put u EU

Brnabić odgovorila Plenkoviću: Što prijetite samo? Blokirajte put u EU

- Reklama -


Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić osvrnula se na izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je u petak poručio da se hrvatskim pilotima neće dogoditi ništa unatoč optužnici iz Srbije.

“Plenković kaže “pilotima se neće dogoditi ništa”, pa samo da dopunim da bi informacija koju je pružio bila potpuna – pilotima koji su bombardoirali kolonu civila u bijegu, na tlu druge države i ubili četvero djece, jednu djevojku, starce i starice, neće se u HR dogoditi NIŠTA. EU i dalje šuti”, napisala je Brnabić.

“Konačno, dajte blokirajte nam više taj europski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignoriranja od strane svih, pravdu za pobijenu djecu. Što prijetite samo? Blokirajte, da cijela EU vidi vaše vrijednosti! Kad blokirate, trebate kolegama u EU objasniti da štitite ubojice djece. Hajde”, dodala je.

- Reklama -

Podsjetimo, Plenković je u petak također komentirao optužnice.

“Ne smijemo dopustiti da u javnom prostoru tema koja je politički motivirana, postane tema oko koje ćemo se sekirati. Hrvatskim pilotima se neće dogoditi ništa. Ni danas, ni sutra, ni za deset godina, bit će u Hrvatskoj i živjet će tu mirnim životom. To će im danas priopćiti. Pomoći im pravnim savjetima i da nikad ne dođu u situaciju da su ugroženi. Kako će se ovo reflektirati na odnose Hrvatske i Srbije, to je drugo pitanje”, kazao je predsjednik Vlade.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: