Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeVIJESTIČampara najavio: Dosadašnja hapšenja zbog Sky aplikacije u BiH su tek početak...

Čampara najavio: Dosadašnja hapšenja zbog Sky aplikacije u BiH su tek početak…

- Reklama -


Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, aktuelni i budući zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kao i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u sinoćnjoj emisiji na Televiziji Sarajevo govorio je o brojnim temama, između ostalog, o formiranju vlasti nakon izbora, sigurnosnoj situaciji, ali i Sky aplikaciji koja se vezuje za kriminalne krugove čak i u BiH. Poručio je da je ona već dovela do određenih visokih zvaničnika.

Inače je dešifrovanje aplikacije Sky već dovelo do brojnih hapšenja, a Čampara ističe da bi to mogao biti samo početak. Shodno tome, do kraja godine bi mogla uslijediti nova hapšenja,a riječ je o specifičnom i jednom od najkompleksnijih predmeta kojim se pravosuđe u BiH bavilo.

“Mislim da je dešifrovanje aplikacije Sky već dovelo do određenih visokih zvaničnika i tu mislim i na Tužilaštvo, ali i neke druge policijske službenike. Strašno je da su neki policijski ili savjetnici koji su radili u OSA-i, pa kod nekih ministara koji su radili, koji su trgovali sa tim dokumentima pa su uhapšeni, za koje se pripremaju optužnice, mislim da je ovo tek početak. To je toliko veliki i složeni predmet da će toga još biti i dobro je da se dešavaju takve stvari. Žalosti nas i čini da je na području BiH bilo toliko tih grupa koje su se slobodno osjećali i to im je bila neka oaza u kojoj su mogli sve to raditi i djelovati. Mislim da je to poražavajući podatak, ali dobro je da se dešavaju te akcije i imamo policijske agencije koje rade svoj posao. One koje su pod političkim kontrolama, one ne rade. Naprimjer MUP Kantona Sarajevo jako dobro radi , to će vam potvrditi i međunarodni zvaničnici, a mnogi drugi ne rade dobro jer se ne vide njihovi rezultati”, rekao je Čampara.

- Reklama -

Osvrnuo se i na najveći problem u BiH te do koga bi sve mogli dovesti podaci iz dešifrovanja Sky aplikacije.

“Mislim da je ovo prije svega dobro da se dešava i događa se i u saradnji sa drugim partnerskim agencijama i službama. Građani nemaju objektivno, povjerenje u pravosudni sistem i u pravosuđe, ali počinje se buditi neka nada da će se neke stvari početi rješavati. Šta je najveći problem države BiH? To što su pojedinci privatizirali institucije. Kada privatizirate instituciju onda ona ne radi za državu i za građane. Osman Mehmedagić, on je privatizirao. On je jedan falsifikator diploma. To je čovjek koji je falsifikovao svoje diplome i on ne bi smio uopće biti uposlenik nego je trebao biti tri već godine već u penziji. Ako mene neko želi da ubijedi da nam je dobro, a direktor OSA-e je falsifikovao diplome i obnaša dužnost direktora pa onda se mi pitamo što nam je ovako, zašto građani odlaze? Pa naravno da će odlaziti. Naježim se kada vidim šta se nama dešava, kako onda možemo očekivati napredak”, mišljenja je Čampara.

Čampara je kometarisao i zašto Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUPa- nije ranije suspendovan, tačnije, onda kada je ošamario radnika na parkingu u Sarajevu. Kako dodaje, suspendovan je tek kada su se izvršili brojni pritisci kako medija tako i međunarodnih institucija.

“Tražio sam suspenziju i pisao i slao urgencije. Dok god takve ljude imamo u sistemu, ovoj državi ne može dobro biti”, zaključio je Čampara.

Na ovom linku pročitajte šta je zapravo Sky aplikacija te kako radi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular