Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomePOČETNAČetiri laži o vezama u koje morate prestati da vjerujete

Četiri laži o vezama u koje morate prestati da vjerujete

- Reklama -


Veze mogu biti sjajne, ali, nažalost, postoje i one koje nisu takve. Ipak, želja da budemo s nekim pa i strah od samoće nerijetko dovedu do toga da u vezi, kako bi ona potrajala, sami sebi počnemo govoriti neke laži.

Mnogi među nama su se u nekom trenutku u životu zavaravali o kvalitetima našeg partnera. Često bismo to činili sve do trenutka u kojem bismo se opametili i prekinuli vezu.

Zavaravanje je posebno često na početku veze, kada silno želimo da ona uspije. Ali, zavaravanje neće donijeti ništa dobro. Zato je bitno prestati sebi govoriti određene laži o vezama, posebno na njihovom početku, i na vrijeme krenuti dalje.

- Reklama -

Četiri laži koje morate prestati da govoriti sami sebi u vezama izdvojilo je terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, prenosi Zadovoljna.hr.

1. Naše velike razlike će se izbalansirati

Iako su razlike ponekad super i treba da postoje, ako su one prevelike i stavljaju vas na suprotne strane kada su u pitanju važna životna pitanja vremenom će sigurno izazvati tenzije koje će se pretvoriti u veće probleme i vrlo moguće dovesti do raskida.

2. Mogu promijeniti osobu čak i ako ona to ne želi

Nemojte se zavaravati. Ne možete mijenjati nekoga ko ne želi da se promijeni. Čak i ako se dogodi neka promjena, druga strana, koja tu promjenu nije htjela, će vam vremenom početi da vam zamjera.

3. Stvari će vremenom postati bolje

Optimizam je super, ali ako već na samom početku veze morate da se zavaravate jer situacija nije baš sjajna, morate biti svjesni činjenice da se situacija vrlo vjerovatno neće promijeniti na bolje. Štaviše, postaće gora.

4. Neću nikad pronaći nekoga kao što je on/ona

Ovo nije istina. Osim toga, opasno je nekoga toliko uzdizati, posebno ako ste suočeni s problemima. Vjerovatno ste zaljubljeni u neku ideju koja nije stvarna i mogli biste se razočarati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular