Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeGLOBUS“Četvoročlana banda” – žene koje su uz kraljicu ostale do posljednjeg trenutka

“Četvoročlana banda” – žene koje su uz kraljicu ostale do posljednjeg trenutka

- Reklama -


Kraljica Elizabeta II. koja je jučer preminula u 96. godini, pored sebe je imala četiri žene od povjerenja koje su s njom ostale do kraja.

One su bile dio kraljičinog užeg kruga i ona je imala potpuno povjerenje u njih.

Kraljica se na njih mogla osloniti uvijek i u svim situacijama, a one su princeza Anna, kraljičina kći, Sophie, vojvotkinja od Wessexa, žena kraljičinog sina, princa Edwarda, Elizabetina prijateljica iz djetinjstva lady Pamela Hicks i njena osobna asistentica Angela Kelly.

- Reklama -

“Kraljica je bila nevjerojatna”, izjavila je Sophie prošle godine tijekom sahrane princa Philipa.

Otkako se udala za princa Edwarda, Sophie je dobila naklonost svoje svekrve za njenu tihu marljivost i posvećenost svojim dužnostima kao član kraljevske obitelji.

Neki su čak pričali da se kraljica prema njoj ponašala kao prema kćerki. Njih dvije su skoro svake subote prije pandemije koronavirusa uživale u filmskim popodnevima dok su zajedno gledale stare filmove.

Za razliku od ostale tri žene, Angela Kelly ima nešto skromnije podrijetlo, a kraljevskoj obitelji se pridružila početkom devedesetih, da bi 2002. bila unaprijeđena u kraljičinu osobnu asistenticu.

Njena službena titula je osobni savjetnik i kustos kraljičinog nakita, obilježja i odjeće. Godine 2006. imenovana je za člana Kraljevskog viktorijanskog reda (MVO), a 2012. unaprijeđena je u poručnicu istog reda (LVO).

Princeza Anna je bila kraljičina desna ruka, te je mnogi smatraju i najvrjednijom članicom obitelji. Osim što je najmarljivija, princeza Anna je zaradila i titutlu jedne od najopasnijih žena kraljevske obitelji jer je nitko ne može kontrolirati, pa čak ni kraljica. Ona je i jedina osoba koja je kraljicu Elizabetu mogla u svakom trenutku dobiti na tajni broj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular