Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeITChrome ima opasan bug koji već iskorištavaju hakeri, nadogradite ga što prije

Chrome ima opasan bug koji već iskorištavaju hakeri, nadogradite ga što prije

- Reklama -


Google je novom zakrpom ispravio bug kojeg aktivno koriste hakeri, što znači da biste nadogradnju trebali odraditi čim prije.

Google je otkrio grešku u Chromeu koju već sad zloupotrebljavaju brojni hakeri. Zakrpa koja osigurava siguran rad izdana je početkom tjedna te podiže aplikaciju na verziju 104.0.5112.101 na Macu i Linuxu te verziju 104.0.5112.102/101 na Windowsima.

Chrome bi je trebao automatski instalirati, no u slučaju da nije, uvijek možete stvari odraditi ručno u Chromeovom izborniku “About”.

- Reklama -

Kompanija nije izbacila preveliku količinu informacija o najopasnijem problemu (koji dolazi u paketu s ostalih 11 sigurnosnih nadogradnji upakiranih u najnoviju zakrpu), s obzirom da vrlo često šuti o propustima sve dok većina korisnika ne preuzme nadogradnju, piše tportal.

Ono što Mashable zna je, doduše, da greška može dovesti do instalacije malicioznog koda na vaše računalo putem internetskih stranica.

Najgori dio ove cijele zavrzlame je što Google kaže da je “svjestan toga da zlouporaba CVE-2022-2856 postoji i da je hakeri već koriste”, što znači da biste, ako već niste, trebali nadograditi vaš Chrome čim prije možete.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular