Friday, March 31, 2023
spot_img
HomeBIZNISČlanovi Predsjedništva BiH na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu

Članovi Predsjedništva BiH na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu

- Reklama -


Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u okviru radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama prisustvovali su u Washingtonu na Nacionalnom molitvenom doručku.

Inače, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarali su jučer, u odvojenim susretima, sa pomoćnicom državnog sekretara za odbranu Marom Karlin i višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Sjedinjenih Američkih Država Derekom Cholletom.

Na sastanku sa pomoćnicom državnog sekretara za odbranu, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su upoznali sagovornicu sa sigurnosnom situacijom u Bosni i Hercegovini i drugim relevantnim temama.

Predsjedništvo BiH
- Reklama -

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su izrazili opredijeljenost ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući saradnju u oblasti sigurnosti.

Tokom sastanka sa višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Derekom Cholletom razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu globalne situacije.

Na sastanku je istaknut značaj blagovremene implementacije izbornih rezultata, u cilju što efikasnijeg suočavanja sa socio-ekonomskim izazovima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular