Wednesday, March 29, 2023
spot_img
HomeFUDBALCollina objasnio rekordne sudijske nadoknade na SP

Collina objasnio rekordne sudijske nadoknade na SP

- Reklama -


Drugog dana Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, mnogi su primjetili da su utakmice imale neobično duge sudijske produžetke, u odnosu na uobičajene.

Tako je na utakmici između Engleske i Irana sudijska nadoknada trajala deset minuta pri rezultatu 6:1 (6:2 na kraju), a i na drugim utakmicama bile su slične situacije.

Predsjednik sudijske komisije FIFA, Pierluigi Collina, objasnio je zašto se krenulo sa strožijom primjenom te prakse.

- Reklama -

„Već smo u Rusiji krenuli sa preciznijim mjerenjem nadoknade, a rekli smo svima sada, da ne budu iznenađeni kada vide četvrtog sudiju sa velikom brojkom za nadoknadu. Bilo da je riječ o šest, sedam ili osam minuta. Ako želite da imate više vremena igre, potrebno je i više nadoknade“, rekao je Collina te dodatno objasnio:

„Razmislite malo. Ako smo vidjeli tri gola, a slavlje traje minut i po, već smo time izgubili pet minuta. Želimo da budemo dosljedni, a još ako se uključi VAR, već se izračuna sve na precizan način.“

Zanimljivo, oba poluvremena između Engleske i Irana, te druga poluvremena na utakmicama SAD – Vels i Senegal – Nizozemska, bila su poluvremena sa najdužim sudijskim nadoknadama u historiji svjetskih prvenstava.

Sudija u utakmici Engleske i Irana nadoknadio skoro pola sata

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular