Lider HDZ BiH Dragan Čović je u telefonskom razgovoru s evropskim povjerenikom za proširenje Oliverom Varhelyem rekao kako očekuje da će se u BiH brzo uspostaviti vlast nakon nedavnih izbora i “provesti reforme koje bi spriječile preglasavanje Hrvata i ubrzale europski put”, priopćio je u četvrtak Čovićev ured.  

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, krovne političke organizacije Hrvata, zahvalio je povjereniku za preporuku da BiH dobije status kandidata za članstvo u EU-u.

“Očekujem odlučnost od svih političkih lidera u državi za žurnu uspostavu vlasti, kao i dogovor oko postizanja reformskih pomaka“, rekao je Čović.

To podrazumijeva izmjene izbornog zakona i ograničene ustavne reforme izmjene koje bi smanjile napetosti i stabilizirale unutarnju situaciju, rekao je zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH

Nakon što je visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt nametnuo izmjene izbornoga zakona i ustava Federacije BiH, neke od stranaka su najavile proteste ispred Schmidtovog ureda.

Čović je Varhelyia “upozorio i na nastavak prakse preglasavanja Hrvata nakon što je Željko Komšić dominantno glasovima Bošnjaka izabran za hrvatskog člana kolektivnog predsjedništva BiH”, stoji u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime