Friday, September 22, 2023
spot_img
HomeKOLUMNECrkva pozdravila odluku o otkazivanju Evroprajda

Crkva pozdravila odluku o otkazivanju Evroprajda

- Reklama -


Sveti Arihejerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve pozdravio je danas odluku nadležnih institucija o otkazivanju LGBT manifestacije Evroprajd, navodeći da održavanje takvog skupa u Beogradu “nikome ne bi bilo od koristi već bi izazvalo dodatne tenzije i nove podele”.

SPC je u saopštenju ocijenila da bi “održavanje ‘parade’ u službi promovisanja LGBT ideologije” izazvalo “ogorčenje i revolt među vjernicima Srpske pravoslavne crkve i svih ostalih tradicionalnih crkava i vjerskih zajednica”.

Navodi se i da je LGBT tematika “neumjesna posebno u naše dane, kada za nas Srbe u Srbiji i svugdje u svijetu, postoji tema nad temama, tema Kosova i Metohije”.

- Reklama -

“Naš državni vrh, na čelu sa predsjednikom Srbije, beskompromisno i neodstupno se bori za očuvanje naše iskonske južne pokrajine u sastavu Srbije, za spas naših najvećih svetinja, počevši od Pećke Patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške, i za opstanak i ostanak srpskog naroda na njegovim vjekovnim ognjištima. U toj časnoj i svetoj borbi država Srbija uživa nepodijeljenu molitvenu, moralnu i otadžbinsku podršku SPC-a”, piše u saopštenju.

SPC je pozvala na sabornost i jedinstvo, “bez ‘pete’ ili ‘šeste’ kolone među nama”.

“Svi zajedno, pozvani smo i prizvani da na djelu budemo pravoslavni hrišćani i srpski rodoljubi, zavjetni narod Svetoga Save i Svetoga kneza Lazara, prijatelji Božji i prijatelji naših bližnjih, ničiji neprijatelji, a to znači – ni neprijatelji svoje Crkve, svoga naroda, svoga bića, svog historijskog i metahistorijskog naznačenja”, piše u saopštenju Svetog arhijerejskog sinoda SPC-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular