Thursday, December 8, 2022
HomeKOLUMNECrna Gora: Jutarnji program TV Pink „zamračen“ na pola godine

Crna Gora: Jutarnji program TV Pink „zamračen“ na pola godine

- Reklama -


Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore zabranio je emitovanje jutarnjeg programa TV Pink “Novo jutro” na šest mjeseci, zbog priloga Televizije Pink M o masovnom ubistvu na Cetinju 12. avgusta.

Iz SAEM-a su tada naveli da se prilogom na neprimjeren način iznose navodi o uzrocima ubistva, bez iskazivanja saosjećanja sa članovima porodica žrtava i bez poštovanja njihovog dostojanstva i prava na privatnost.

„Emiter nije pokušao da eliminiše senzacionalizam, već je ovim prilogom potvrdio da mu je to upravo bio cilj“, navodi se u saopštenju.

- Reklama -

Pink televizija je tražila od članova Savjeta da ne ukidaju njen jutarnji program u Crnoj Gori. Uredništvo Pink televizije je izrazilo duboko izvinjenje porodicama žrtava i saosjećanje sa njihovim bolom i najavilo da će protiv urednika emisije i voditeljice biti pokrenut disciplinski postupak, u kojem će im zbog grube greške biti izrečena odgovarajuća kazna.

Naoružani napadač je na Cetinju 12. avgusta ubio deset osoba, među kojima je dvoje djece, a ranio šest. On je poslije svađe najprije ubio porodicu kojoj je izdavao stan, a potom je izašao na ulicu i pucao nasumično, prilikom čega je ubijen.

Crnogorska Agencija za elektronske medije u januaru je na pola godine zamračila emisije Televizije Happy, „Dobro jutro Srbijo“, „Vikend jutro“, „Ćirilica“ i „Poslije ručka“, zbog govora mržnje i uvreda koje su pojedini gosti u udarnom programu iznosili na račun Crnogoraca i Crnogorki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: