Thursday, December 8, 2022
HomeSHOWBIZCrne Mambe na Authority Partners Bridgeu

Crne Mambe na Authority Partners Bridgeu

- Reklama -


Fantastični orkestar iz Niša, nekada prateći bend čuvenog Šabana Bajramovića, sinoć je nastupao na Authority Partners Bridgeu.

Nakon noći koje su donosile različite ritmove muzike i velike hitove raznih izvodzača uz koje je publika oduševljeno plesala i pjevala, sinoć su Nišlije, band “Crne Mambe” ipak najviše oduševile sve posjetioce “Sarajevske noći” na Authority Partners Bridgeu.

Nebojiša Saitović, frontmen “Crnih Mambi” se muzikom bavi već više od 40 godina. Radio je muziku za filmove i pozorišne predstave te je nosilac brojnih priznanja iz svijeta muzičke kulture i umjetnosti. Nakon smrti Šabana Bajramovića, Saitović preuzima njegov orkestar “Crne Mambe” sa kojima ostvaruje zavidan uspjeh na muzičkoj sceni širom svijeta. Naime, Nebojša Saitović i Crne Mambe su nastupali kao predgrupa na koncertu Santane, a 2014. godine su učestvovali u snimanju spota za svjetsko prvenstvo u fudbalu.

- Reklama -

Osim balkanske jazz muzike, na repertoaru Crnih Mambi nalaze se i gipsy jazz ritmovi kao i melodije iz Španije, Grčke i Latinske Amerike.

Sinoćnji koncert počeli su velikim hitom Indexa “Žute Dunje”, s čime su pokupili simpatije publike. Poznatim hitovima Balkanske kafanske muzike publika na “Sarajvskoj noći” plesala je, pjevala i uživala sve do kasno u noć.

Večeras na Authority Partners Bridgeu nas očekuje Marko Milićević koji posljednjih 16 godina nastupa pod imenom Gramophondzia. Veliki je zaljubljenik u muziku, te će ove godine ponovo posjetiti Sarajevo i brojne turiste zabavljati do kasno u noć.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: