Monday, December 5, 2022
HomeOSTALI SPORTOVIČuvar uhapšen zbog naci pozdrava pred izraelskim sportistima

Čuvar uhapšen zbog naci pozdrava pred izraelskim sportistima

- Reklama -


Njemački čuvar uhapšen je u utorak nakon što je nacističkim pozdravom salutorao ispred grupe izraelskih sportista koja je obišla spomenik žrtvama masakra na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu, potvrdila je njemačka policija.

Grupa od 16 izraelskih sportista koji učestvuju na Evropskom prvenstvu u atletici obišla je u utorak u Olimpijskom parku u Minhenu spomenik svojim sunarodnicima, žrtvama masakra na Igrama 1972. godine.

Preme izveštajima medija i policije, jedan od četvorice čuvara u kompleksu primjećen je kako salutira nacionalsocijalističkim, zabranjenim “Hitlerovim“ pozdravom.

- Reklama -

Policija je odmah uhapsila devetnaestogodišnjaka iz Berlina i zabranila mu dalji pristup prvenstvu.

Kako je navela policija, izraelski sportisti nisu ni primijetili šta se dogodilo.

Minhen je inače istovremeno domaćin evropskim šampionatima u atletici i gimnastici, a sve uoči 50. godišnjice Igara na kojima je ubijeno 11 sportista iz Izraela.

Tog 5. septembra 1972. godine osam naoružanih ljudi ušlo je u Olimpijsko selo i u smještaj tima Izraela, ubilo dvojicu sportista a devet uzelo kao taoce uz prijetnju da će ih ubiti ako Izrael ne oslobodi 232 palestinska zarobljenika. Policija Zapadne Njemačke organizovala je operaciju spasavanja ali su svi taoci poginuli. Ubijen je i jedan njemački policajac i pet pripadnika palestinske ekstremističke organizacije „Crni septembar“ koji su ubili i oteli sportiste.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: