Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEDačić: Srbija uvođenjem sankcija Rusiji i Kini ne dobija nove prijatelje

Dačić: Srbija uvođenjem sankcija Rusiji i Kini ne dobija nove prijatelje

- Reklama -


Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne može da uvede sankcije Rusiji i Kini jer ne dobija nove prijatelje zbog toga, a mogla bi da izgubi stare.

Potpuno bi bilo drugačije da mi imamo na Zapadu razumjevanje. Da kažete: SAD, Francuska, Velika Britanija kao stalne članice Savjeta bezbjednosti će imati u vidu naše interese, neće gurati Kosovo u Ujedinjene nacije i sve ostalo, čuli ste i Tursku šta kaže, oni neće prestati“, rekao je Dačić.

On je gostujući jutros na televiziji Hepi rekao da bi, ako građani Srbije procjene da je Kosovo „izgubljena priča“, onda mogla da se vodi nova politika, ali da u ovoj situaciji to nije moguće i da zbog toga mora da se vodi računa o tom interesu.

- Reklama -

„Neće biti povratka (Srba u kosovske institucije) dok ne bude iskoraka u vezi sa pitanjem “Zajednice srpskih opština”. To je metoda neoružanog otpora“, rekao je Dačić.

On je ponovio da je nemoguće da Srbija prihvati planove koji polaze od toga da je Kosovo nezavisno niti da će ono prihvatiti da se vrati u sastav Srbije.

„Jedino što mislim da je realno to je da se prihvati realno stanje na terenu kakvo jeste. A to je da se tačno zna šta je srpsko šta je albansko. Sve dok se ne razgovara o takvom političkom rješenju svako drugo rješenje će biti neuspjelo“, rekao je Dačić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular