Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeBIZNISDan žalosti u Prijedoru na dan sahrane poginulih u avionu

Dan žalosti u Prijedoru na dan sahrane poginulih u avionu

- Reklama -


Odluku o tome donio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je uputio telegram sućuti obitelji.

U Prijedoru će biti proglašen dan žalosti na dan sahrane predsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiše Aramande i njegove kćerke Andree koji su stradali u padu sportskog aviona nedaleko od prijedorskog aerodroma.

Odluku o tome donio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je uputio telegram sućuti obitelji Aramanda, ističući da je njihova tragična sudbina u vrijeme pripreme novogodišnjih proslava nešto što će Prijedor dugo pamtiti.

- Reklama -

“Ovo je velika tragedija koja je pogodila naš grad koji je zauvijek ostao bez svog sugrađanina zaljubljenika u nebeske visine i neustrašivog sportiste, pilota i instruktora letenja, planinara i čovjeka koje su krasile najvrednije ljudske osobine. Tragedija je prekinula i mladalačke snove njegove kćerke Andree”, naveo je Javor.

U padu aviona poginuli otac i ćerka

Gradonačelnik Prijedora je odmah nakon što je stigla vijest o tragičnom padu aviona, u kojem su živote izgubili Ljubiša i Andrea Aramanda, sa suradnicima izašao na lice mjesta.

“Kada budu završene sve istražne radnje i utvrđivanje okolnosti koje su dovele do pogibije Ljubiše i Andree Aramande i kada bude poznat dan njihove sahrane, gradonačelnik Prijedora će taj dan proglasiti danom žalosti u ovom Prijedoru”, objavljeno je na sajtu grada.

Predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda /47/ i njegova kćerka stradali su jučer u padu sportskog aviona u blizini aerodroma u Prijedoru.

 

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular