Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIDanas otvaranje SP u džudu za kadete, predsjednik IJF-a stigao u Sarajevo

Danas otvaranje SP u džudu za kadete, predsjednik IJF-a stigao u Sarajevo

- Reklama -


Borbama u kategorijama do 57 kg i do 63 kg za džudistkinje te do 73 kg i do 81 kg za džudiste počeo je treći takmičarski dan na Svjetskom prvenstvu za kadete koje se održava u Sarajevu.

Nakon preliminarnih borbi koje su počele u 10 sati na programu je ceremonija svečanog otvaranja šampionata, kojem će prisustvovati i predsjednik Međunarodne džudo federacije (IJF), Marius Vizer, koji je jučer stigao u Bosnu i Hercegovinu.

“Izuzetno smo počastvovani činjenicom što će i predsjednik IJF-a Marius Vizer prisustvovati današnjoj ceremoniji svečanog otvaranja Svjetskog prvenstva u džudu za kadete čiji je tehnički organizator i domaćin Džudo savez Bosne i Hercegovine”, kazao je Branislav Crnogorac, predsjednik Džudo saveza BiH.

- Reklama -

Nacionalni savez naše zemlje drugi put u svojoj historiji dobio je povjerenje da organizuje svjetsko prvenstvo za kadete, nakon što je isto uspješno organizovao i 2015. godine.

“Proteklih godina uspješno smo organizovali brojna međunarodna takmičenja, a posebno visoke ocjene smo dobili od Evropske džudo unije (EJU) za organizaciju takmičenja u specijalnim uslovima koje je diktirala pandemija koronavirusa. Vjerujemo da su upravo te ocjene doprinijele činjenici da dobijemo i domaćinstvo ovog Svjetskog prvenstva”, rekla je Arijana Jaha, generalni sekretar Džudo saveza BiH.

Ceremonija svečanog otvorenja u dvorani Arena Hills na Ilidži počinje danas u 15 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular