Tuesday, January 31, 2023
spot_img
HomeVIJESTI"Danas svi znaju da tri nije četiri, Dodik ne smije opet dobiti...

“Danas svi znaju da tri nije četiri, Dodik ne smije opet dobiti kontrolni paket”

- Reklama -


Povodom izjave Edina Ramića, potpredsjednika SDA, da će poslanici Pokreta za državu odluku da li će glasati da SNSD ima četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH donijeti tek “u okviru razgovora koji slijede” reagovao je Damir Arnaut iz Naše stranke.

“Odluku da to više nikada ne urade su trebali donijeti davno – čim su se spoznale razmjere njene pogubnosti za strateške interese BiH i njenih građana. Zahvaljujući tom njihovom potezu, Dodik je sebi ishodio četvrto mjesto u Vijeću ministara, što stranke iz RS nikada ranije nisu imale, oborio EU zakone, zaustavio smanjenje otpremnina, ukidanje akciza, povećao plate političarima, ucjenjivao oko budžeta i brojnih imenovanja, uključujući direktora RAK-a, te dobio dodatnu snagu za sve bahatije ponašanje i destruktivno djelovanje.

Lista ide dalje – četiri delegata su bila alat za blokiranje Parlamenta duže od dvije godine ovog četverogodišnjeg mandata, opstrukcije u nadzoru korumpiranog pravosuđa na čelu sa njegovim ‘potkovanim’ savjetnikom, pa čak i blokiranje zabrane šaranja ćirilice kao dokaz nedodirljivosti koju mu je SDA omogućio.

- Reklama -

Ramić – koji je već osam godina federalni ministar – priču svodi na teren da se tu radi o izboru između Dodika i opozicije iz RS-a. Međutim, ne radi se o biranju ‘manjeg zla’, već o tome da nikom ne treba dati kontrolni paket. To ne smije biti predmet trgovine niti bilo kakvih ‘razgovora koji slijede’.

Prethodne četiri godine stalno sam ponavljao da tri nije četiri, nadam se da su osim građana to shvatili i u SDA”, poručio je Arnaut.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular