Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeFILM I TVDeen emotivno nakon smrti kolege iz benda: Voli te tvoj brat

Deen emotivno nakon smrti kolege iz benda: Voli te tvoj brat

- Reklama -


Nakon što je Damir Pašić Dadi, član nekada popularne bosanskohercegovačke grupe Seven up, preminuo u 46. godini, poslije teške bolesti, iz SAD-a se oglasio njegov član iz benda Fuad Backović Deen.

Deen je napisao:

“Najdraži moj Damir Pasic, moj brate
Zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvijezde! Bilo mi je samo četrnaest godina kada sam postao dio porodice zvane “Seven Up” i tog dana dobio sam četvoricu braće! Bio si poseban, pun života i neopisivi izvor energije za sve nas! Grupa Seven Up – Sarajevo i ti ste najbitniji period mog života, odrastanja i moje muzičke karijere. Vi ste bili moj oslonac, moja zaštita, moja familija onda kada smo bili na turnejama i moji uzori! Bili smo pioniri poslijeratne Sa PoP-Rock muzičke škole i scene i istinski vizionari koji su razbijali sve granice muzikom, pjesmom i porukom ljubavi i zajedništva. Zajedno smo ostvarili sve sto se moglo ostvariti na području ex Yu prostora i to onda kada su nam svi govorili da je nemoguće! NIKADA NIKO VIŠE KAO MI I NIKADA NIKO VIŠE KAO TI! Srce mi je slomljeno jutros i teško ću se nositi sa činjenicom da ti više neću čuti glas i smijati se tvojim šalama pa čak i kada ti je bilo teško… Bio si i ostao personifikacija pravog Sarajlije koji je obožavao svoj grad, svoju raju i lafac na kojeg nije ostala ravnodušna niti jedna djevojka koja je bila u tvojoj blizini. Putuj sada a ja te čuvam u mom srcu i uspomenama do kraja! Voli te tvoj brat!”. napisao je Deen.

- Reklama -

Podsjećamo, Pašić je u februaru ove godine saznao da boluje od karcinoma pankreasa, sa metastazama.

Borbu sa teškom bolešću, kao i potragu za lijekovima za onkološke bolesnike, opisao je prije nekoliko mjeseci u priči za N1.

Ispovijest o borbi sa bolešću člana grupe Seven up: “Ljudi umiru…..”

Od Dadija su se oprostili i iz FK Željezničar.

FK Željezničar se emotivnom porukom oprostio od Damira Pašića Dadija

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular