Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEDetalji ubistva na Zrću: Vlaović ubijen iz Glocka, ubica rekao jednu rečenicu

Detalji ubistva na Zrću: Vlaović ubijen iz Glocka, ubica rekao jednu rečenicu

- Reklama -


Danas tokom dana Duško Tanasković (28) iz Kragujevca trebao bi biti ispitan u tužilaštvu zbog ubistva Gorana Vlaovića (38). Policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog teškog ubistva iz članka 111. stavka 1 Kaznenog zakona koji kaže da će se onaj ko ubije drugoga na podmukao ili okrutan način kazniti kaznom od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora (do 50 godina).

Tanasković se u policiji u nazočnosti svog branitelja, splitskog advokata Vinka Gulišije branio šutnjom i nije htio iznositi niti motive niti okolnosti zašto je ubio Vlaovića ispred noćnog kluba Noa na Zrću jučer oko 6 sati. Inače, Tanasković je smrtno ranio Vlaovića jednim hicem iz “Glocka” koji ipak nije imao prigušivač, ali je policija našla sredstvo izvršenja i čahuru. Veliku ulogu u osiguranju tragova na mjestu zločina imao je jedan zaštitar iz kluba, bivši policajac koji je ogradio mjesto zločina i čahuru metka do dolaska policije, piše Jutarnji.

Tanasković je, prema navodima Jutanjeg, policiji jedino rekao da zna kako za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog “škaljarca” Milića Minje Šakovića. On je naime ubijen 17. lipnja u Budvi, a egzekutor mu je također prišao s leđa u jednom restoranu, ispalio mu nekoliko hitaca u glavu i pobjegao. Crnogorska policija našla je pištolj i torbicu ubice, a egzekutor je također imao šiltericu. Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao kako on nema veze s tim ubistvom i da je bio u Kragujevcu i vadio nove osobne isprave na dan kad se dogodilo ubojstvo u Budvi.

- Reklama -

Tanasković je otkrio i da je još kao maloljetnik bio u zatvoru, te da je ukupno odslužio pet godina zbog razbojništva, razbojnički krađa i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zbog kojih nije bio sposoban iznositi obranu je i to što navodno ima zdravstvenih problema mentalne naravi. Sasvim je izvjesno da će, ako je to slučaj, njegov branitelj predložiti tužilaštvu pribavljanje medicinske dokumentacije kako bi se ustanovilo boluje li on od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu kaznenu odgovornost, odnosno kako bi se ustanovilo je li bio ubrojiv za vrijeme ubistva Vlaovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular