Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEDirektor bolnice za N1 otkrio u kakvom su stanju pacijenti iz Termi...

Direktor bolnice za N1 otkrio u kakvom su stanju pacijenti iz Termi Tuhelj

- Reklama -


Tihomir Vančina, direktor Opće bolnice u Zaboku za N1 je otkrio kako je izgledala intervencija u Termama Tuhelj u petak navečer.

“U kasnim popodnevnim satima smo dobili poziv da se u Termama Tuhelj dogodila nesreća i na se unesrećeni prevoze u bolnicu. Odmah sam došao na mjesto događaja. Zaprimili smo prvo 10 pacijenata od kojih je šest došlo svojim automobilma, a četvero hitnom pomoći. Do kraja večeri smo zaprimili 14 pacijenata, kasnije je došla još jedna djevojčica. Jedan je pacijent imao osjećaj gušenja i on je zaprimljen u JIL zbog predostrožnosti. On je dobro, tokom dana će biti otpušten. Imamo još jednog pacijenta s lakšim simptomima i on će biti otpušten tokom dana”, rekao je Vančina u razgovoru s našom reporterkom Nikolinom Matošević.

“Oni s težim simptomima su bili na kisiku, a hvala Bogu, sve je prošlo u redu. Niko nije imao opekotine, neki su imali blagi osip, ali brzo je prošlo”, rekao je.

Nakon evakuacije, iz Termi Tuhelj stiglo objašnjenje šta se dogodilo

- Reklama -

Svi pacijenti, osim onih dvoje koji se još nalaze na posmatranju u bolnici, kućama su otpušteni još u petak navečer.

Podsjetimo, u petak poslijepodne evakuisan je bazen u termama Tuhelj u Tuheljskim toplicama u Hrvatskoj zbog isparavanja zasad nepoznatog sredstva.

Iz Tuheljskih toplica su naveli da je dostavljač hemikalija greškom ulio kiselinu nakon čega je došlo do hemijske reakcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular