Wednesday, February 8, 2023
spot_img
HomeGLOBUSDirektor CIA-e se sastaje sa direktorom ruske Spoljne obaveštajne službe

Direktor CIA-e se sastaje sa direktorom ruske Spoljne obaveštajne službe

- Reklama -


Direktor CIA-e Bill Burns se sastaje danas u Ankari sa direktorom ruske Spoljne obaveštajne službe Sergejem Nariškinom kako bi “komunicirao s Rusijom o upravljanju rizikom” i da razgovara o slučajevima “nepravedno pritvorenih američkih državljana”, izjavio je Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost za CNN.

Bili smo veoma otvoreni u vezi sa činjenicom da imamo kanale za komunikaciju sa Rusijom o upravljanju rizikom, posebno nuklearnim rizikom i rizicima po stratešku stabilnost”, rekao je portparol.

“Kao dio ovih napora, Bill Burns je danas u Ankari kako bi se sastao sa svojim ruskim obavještajnim kolegom”, dodao je, te naglasio da Burns “ne vodi pregovore bilo koje vrste“.

- Reklama -

On ne razgovara o rješavanju rata u Ukrajini. On prenosi poruku o posljedicama upotrebe nuklearnog oružja od strane Rusije i rizicima eskalacije do strateške stabilnosti. On će također razgovarati o slučajevima nepravedno privedenih američkih državljana”, podcrtao je portparol.

Dodao je i da su SAD obavijestile Ukrajinu o ovom sastanku.

Čvrsto se držimo našeg temeljnog principa: ništa o Ukrajini bez Ukrajine“, rekao je portparol.

CNN navodi da je ranije savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan također bio u kontaktu sa ruskim zvaničnicima kako bi ih upozorio na posljedice ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular