Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEDjeca povrijeđena u Bugarskoj helikopterom stigla u Beograd

Djeca povrijeđena u Bugarskoj helikopterom stigla u Beograd

- Reklama -


Dvoje djece Kulturno-umjetničkog društva “Ju- Lira” iz Batajnice, koja su povrijeđena u autobuskoj nesreći u nedjelju po povratku iz Nesebara za Srbiju, stigla su u Beograd helikopterima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Ministar Zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je za Telegraf.rs da su djeca stigla u Beograd.

Djeca su piloti Helikopterske jedinice MUP-a dovezli sa dva helikoptera, a u svakom je bio medicinski tim.

Još troje djece, kako je izjavio bugarski ministar zdravlja ostajo je još na liječenju u Sofiju i ona bi trebalo da se vrate u Srbiju u petak.

- Reklama -

Ministar zdravlja Bugarske Acen Medžidijev rekao je danas pred njihov polazak da je stanje dvoje djece koja su liječena u Sofiji nakon autobuske nesreće u boljem stanju, piše Nova.rs.

“Ne mogu da kažem da su se potpuno oporavili, ali nisu u kritičnom stanju. Razgovarao sam sa ljekarima u bolnici u kojoj su bili smješteni i ubijedili su me da mogu da budu bezbjedno prevezeni u Beograd”, rekao je ministar obraćajući se medijima na aerodromu u Sofiji.

Let je trajao oko sat vremena.

“U Univerzitetskoj dječjoj klinici u Staroj Zagori na liječenju je još troje djece koja su lakše povrijeđena. Moguće je da će u petak i oni biti prevezeni u Srbiju”, dodao je ministar, prenijela na bugarska Nova.bg.

Ministar je takođe dodao da nijednog trenutka nije bilo pritisaka sa srpske strane oko prevoza djece za Srbiju.

“Od početka su bili tu da pruže pomoć. Srpski ministar zdravlja dozvolio je da naši timovi ljekara procjene kada će djeca biti prebačena u njihovu zemlju”, rekao je on.

On je dodao da su i roditelji djece koji su povrijeđeni u autobuskoj nesreći u dobrom zdravstvenom stanju.

“Moguće je da će osoba kojoj je amputirana noga biti duže zadržana na liječenju, jer postoji potreba za mijenjanjem zavoja kako se rana ne bi inficirala”, rekao je Mendžidijev.

Podsjetimo, dvanaest osoba, uglavnom djece, povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice.

Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom ljetovalištu Nesebar.

Iste večeri kada se dogodila nezgoda, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je otišao u Bugarsku da ih posjeti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular