Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeGLOBUSDoček Nove godine na ruskoj televiziji: Nadrealno čak i za Putinove pojmove

Doček Nove godine na ruskoj televiziji: Nadrealno čak i za Putinove pojmove

- Reklama -


Novogodišnji specijal na ruskoj državnoj televiziji bio je jeziv i nadrealan. Vrhunski prokremaljski propagandisti među kojima i voditeljica Olga Skabejeva, znana kao ‘Putinova lutka‘, oduševljeno su u publici pljeskali plesnom showu na pozornici. A njega je, među ostalim, izvodio Nikolaj Baskov – poznati ruski pjevač koji se odavno našao na listama sankcioniranih zbog otvorene potpore ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Ovogodišnja svečana ekstravagancija na ruskoj televiziji bila je čudna mješavina zabave i pobjeđivanja na bojnom polju.

U publici su osim propagandista sjedili i vojni gosti s brojnim odlikovanjima na svojim odorama, čija je prisutnost zasigurno podsjetila gledatelje da upravo u tom trenutku Rusija bombardira ukrajinske gradove i ubija civile u susjedstvu, piše Jutarnji.hr.

- Reklama -

Nekoliko TV isječaka je na društvenim mrežama podijelila Julia Davis, osnivačica Russian Media Monitora pa uz snimke objavila par zapažanja:

“Tijekom ruskog novogodišnjeg specijala na državnoj TV, otvoreno su se obratili Zapadu i rekli: “Sviđalo se to vama ili ne, Rusija se širi!” Ostatak bi vam trebao dati opću ideju o raspoloženju u studiju.”

Davis je napomenula da su u novogodišnjem specijalu imali drskosti prisvojiti i ukrajinsku pjesmu “Červona ruta”, a da su plesačice koje su se “neuspješno pretvarale da plešu kao Ukrajinke bile groteskno smiješne”.

“Ukrajinsku pjesmu napisao je Volodimir Ivasjuk, koji je pronađen obješen 1979., u okolnostima navedenim kao samoubojstvo, ali je vjerojatnije riječ o državnom ubojstvu od strane sovjetskih vlasti koje su gušile ukrajinske nacionalističke osjećaje”, objasnila je Davis.

Brojni su se ispod snimki osvrnuli na slavlje komentirajući kako je riječ o apsolutnom kiču kojeg je teško gledati.

‘Izgleda kao nešto Igre gladi‘, ‘Rusija, nula bodova‘, bili su neki od komentara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular